Noticiesdeldia - Economia

Projecte col·laboratiu de recull de premsa econòmica per als alumnes de Batxillerat de l'Institut Illa de Rodes (obert a tothom)



divendres, 5 d’octubre del 2012

La gasolina i el gasoil trenquen amb la seva tendència a la baixa.

Aquesta notícia va ser publicada el 04-10-2012 al diari El mundo.

Després de la pujada de l'IVA i després de que el govern s'hagués reunit amb les principals petroleres del país per analitzar els preus d'agost i buscar solucions per millorar la competivitat del sector, es va decidir fer una sèrie de tres setmanes, que volia dir que durant aquest temps es baixarien els preus de la gasolina i el gasoil, allunyant-se així dels màxims històrics de finals d'agost.

En la segona quinzena del mes de setembre els preus ja han pujat de nou. El preu del litre de gasolina s'ha situat en 1.475 euros, després d'haver baixat un 0.95% respecte l'agost, que el preu era 1.522 euros, i el preu del litre de gasoil ha baixat a 1.415 euros, després de patir una baixada del 0.28%, respecte l'1.444 euros que valia a l'agost.

Respecte el mes de gener la gasolina ha augmentat un 8.6%, i el gasoil ha augmentat un 5.9%.

Respecte a fa  un any la gasolina i el gasoil han augmentat en el seu preu més d'un 12%. Així per omplir 55 litres de gasolina has de pagar 81.12 euros (més de 9 euros que en el 2011), i per omplir 55 litres de gasoil has de pagar 77.82 euros (8.5 euros més que l'any passat).

La mitja del preu per el litre de gasolina a la UE ascendeix a 1.6777 euros, i el gasoil té una mitja de 1.515 euros en la UE.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels vostres comentaris!
Gracias por vuestros comentarios!
Thank you for you comments!

Reuters

Centres amics

També han col·laborat fins ara:
Institut Vil·la Romana (La Garriga)- 2009
Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor)- 2010

Llicència

Creative Commons License
El bloc Notícies del dia està subjecte a una llicència de Creative Commons

Pàgines vistes