Noticiesdeldia - Economia

Projecte col·laboratiu de recull de premsa econòmica per als alumnes de Batxillerat de l'Institut Illa de Rodes (obert a tothom)



divendres, 28 de desembre del 2012

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Dimarts 11 de desembre vam poder visitar el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. A les 9:30 del matí, la senyora Rosa Picola, responsable de Relacions Institucionals, ens va rebre a l’Edifici Jaume Casademont per guiar-nos per les instal·lacions.

El senyor Àlex Brossa, responsable de Projectes de Desenvolupament del Parc, ens va explicar que els parcs es van crear als anys 50 als EUA i que el primer va ser l’Stanford Research Park. Des d’allà s’han estès per tot el món. Entre els objectius del parc gironí hi ha la transferència de coneixements dels grups de recerca de la Universitat a la societat, per mitjà de la creació i consolidació d’empreses. Més de 90 empreses són usuàries dels serveis del Parc UdG, que aglutina diversos serveis i grups de recerca de la mateixa universitat i s’ha convertit en un important focus d’atracció. Actualment, hi ha 22 parcs de recerca a Catalunya.

El senyor Ferran Lázaro, responsable de la Unitat de Valoració (Trampolí Tecnològic), ens explicà després d’una manera molt didàctica com funciona la tasca de convertir les idees o les innovacions en empreses spin-off o start-up. Tot un repte!

La darrera part de la nostra estada, a l’edifici Narcís Monturiol, dividits en grups, va tenir un contingut pràctic:

D'una banda, el senyor Eduard Muntaner ens va presentar un taller sobre robòtica educativa. UdiGital és un projecte innovador i diferencial que vol apropar la universitat a la societat, i en especial als joves, per tal que aquests tinguin en el futur la capacitat de generar noves idees, nous projectes, i que liderin els canvis tecnològics, socials i culturals que els tocarà viure. Seguidament ens va ensenyar dos robots, el primer tenia la capacitat de mantenir-se dret i de moure’s a partir d’unes rodes, i el segon era capaç de fer el cub de Rubik en dos minuts. Al mateix moment, a la Càtedra de Comunicació Científica ens rebia el senyor Pep Anton Vieta. La pràctica de química amb els àcids va ser molt interessant. Vam utilitzar diferents àcids que, en contacte amb substàncies com el lleixiu, amoníac, etc van tornar-se de colors diferents.

A la sortida del Parc, ens vam traslladar amb l'autocar fins al Barri Vell per unir-nos al grup illARgonauta i visitar l’exposició Parva Gerunda, al Museu d'Història de la Ciutat de Girona, on vam poder veure vestits de l´època romana, conèixer costums....

Quatre hores molt ben aprofitades. Moltíssimes gràcies als responsables del Parc per la rebuda!




Parc científic i tecnològic de la UdG from Francesc Nadal on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels vostres comentaris!
Gracias por vuestros comentarios!
Thank you for you comments!

Reuters

Centres amics

També han col·laborat fins ara:
Institut Vil·la Romana (La Garriga)- 2009
Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor)- 2010

Llicència

Creative Commons License
El bloc Notícies del dia està subjecte a una llicència de Creative Commons

Pàgines vistes