Noticiesdeldia - Economia

Projecte col·laboratiu de recull de premsa econòmica per als alumnes de Batxillerat de l'Institut Illa de Rodes (obert a tothom)



dilluns, 4 de juny del 2012

Baldufa de plata a #EspiralEdublogs

Com bé sabeu, el passat dissabte 2 de juny, en un acte a l'Espacio de la Fundación Telefónica, a Madrid, ens van entregar la baldufa de plata del VI Premio Espiral Edublogs en la categoria de Blogs de Alumnos de Bachillerato. 


Ahir diumenge, mentre passava el dia amb la meva dona i els meus fills, anava pensant què podria escriure al bloc per expressar totes les emocions que havíem viscut. Espero que la Judit, la Laura i l'Emi, que representaven a tots els seus companys/es i van poder viure amb mi el goig de l'entrega de premis des de l'escenari, em podran ajudar.


En general, la cerimònia va ser molt completa. Per començar, el professor Rafael Robles va compartint-nos les seves experiències educatives a països tan diversos com la Xina, l'Iran, la República Txeca o Haití, així com diverses reflexions sobre el món de la docència fins a l'hora d'esmorzar. Els nervis estaven ja a flor de pell. Finalment, a l'entrega de premis, moltíssima emoció. Nens que saltaven d'alegria quan sabien que els seus treballs havien estat premiats, bons moments d'humor, profes emocionats quan els seus nens i nenes els agraïen la feina i tot el que havien après, pares i mares compromesos, agraïment cantat per part d'una alumna de formació professional, nombroses reivindicacions en contra de les retallades a l'educació... Entre el públic, una gran representació dels professionals més innovadors del món de l'ensenyament. El hashtag #espiraledublogs va ser trending topic durant la cerimònia.

Us imagineu que companys i companyes profes a qui admires escullin el teu treball entre 1824 blocs de 19 països que hi concursaven? És fantàstic! Noticiesdeldia - Economia és l'únic bloc educatiu de les comarques gironines premiat en aquest concurs.


Entre els blocs guanyadors hi ha grans treballs de tots els àmbits de l'ensenyament: les clàssiques, la música, les lletres, l'educació infantil, la tecnologia, les ciències, l'educació física, orientació... Es pot consultar tota la llista de les diverses categories a http://espiraledublogs.org/2012/  Una menció especial mereixen les companyes de podi: Laura Lucas per L'ombra d'un somni, baldufa d'or, de l'INS Gallecs de Mollet del Vallès i també Laura Abadia i Txell Rochina de Cataclàs, de l'INS Lluís Companys de Ripollet, baldufa de bronze, dos magnífics blocs de clàssiques. Com a curiositat comentar-vos que, en el meu cas, he d'agrair moltes idees a la Montse Dalmau, professora de clàssiques a l'Institut Vil·la Romana, a La Garriga, on vaig coincidir fa dos anys, autora d'un bloc genial sobre clàssiques que recentment ha guanyat el Centaure d'Or: classicsalaromana.

El que vaig encertar a dir des de l'escenari van ser tres agraïments: en primer lloc, a la meva família, per la seva paciència per totes les hores que passo davant de l'ordinador; en segon lloc, a l'equip directiu de l'Institut Illa de Rodes de Roses, per haver-me donat llibertat i mitjans per treballar a gust, i finalment, com no podia ser de cap altra manera, a vosaltres, els alumnes. Perquè sense vosaltres tota aquesta feina només seria un aparador sense contingut. Sense les vostres presentacions, la vostra implicació i el vostre esforç avui no tindríem cap premi.

Sapigueu que m'estimo profundament la matèria d'Economia i crec que el seu aprenentatge és fonamental per dos motius: en primer lloc perquè ens ensenya a ser eficients i administrar bé els recursos. Per desgràcia, les males pràctiques comptables i l'ambició de diversos gestors, la paguem i la pagaran les futures generacions. En segon lloc, perquè la capacitat empresarial és un veritable motor productiu que pot convertir qualsevol idea o innovació en una empresa que genera riquesa i llocs de feina per a la nostra societat. I això ens fa moltíssima falta.



Gràcies, Gràcies i Gràcies! L'aplaudiment és per a tots vosaltres! Una gran abraçada i un petó als amics d'Espiral i a tots els companys amb qui ens vam poder desvirtualizar.

Tant de bo l'any vinent rodin moltes més baldufes. Visca l'Illa de Rodes!

9 comentaris:

  1. Felicidades por el premio, la peonza, el diploma, el reconocimiento y el trabajo bien hecho. Todo forma parte de la misma satisfacción. Un placer conoceros y haber valorado vuestro trabajo.
    Abrazos al alumnado y al profesor

    ResponElimina
  2. Francesc, moltíssimes felicitats per la baldufa. Us la mereixeu per la feina que feu.
    Gràcies per la menció que fas al nostre bloc,clàssics a la romana, estem contents si la feina feta pot servir perquè altres ho puguin utilitzar i entre tots fer créixer el treball en xarxa.
    Endavant i molts petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Montse. Felicitats i molts records als companys del Vil·la Romana!

      Elimina
  3. Moltes felicitats a tu, Francesc, i també a tots els alumnes que creuen en el teu projecte. Sabem que sense ells res no és possible! També gràcies per les teves paraules: compartir podi amb un bloc d'economia sent de clàssiques és la prova que en aquesta societat ningú no és sobrer i tots tenim el nostre lloc.
    Especialment si un bon professor ens ha ensenyat a ser eficients i tenim capacitat emprenedora!
    Enhorabona de nou!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Laura i equip. Em va saber una mica greu no poder-vos-ho dir en persona per les presses de l'escenari. Heu fet una feina excel·lent! L'enhorabona

      Elimina
  4. ¡¡ENHORABUENA!! Merecéis con creces el reconocimiento a vuestro trabajo, no sólo en el blog sino también en el aula.
    Me siento afortunada de haber compartido esta edición contigo, Frances.
    Un abrazo,
    Pilar

    ResponElimina
  5. ¡Eres la más grande, Pilar! Si hasta sabes hacer magia... XD
    Un beso enorme

    ResponElimina
  6. Claro que sí, es la magia de las redes sociales!! Puedes estar en casi todos sitios, real o virtualmente!! jajaja. Un abrazo, Pilar

    ResponElimina

Gràcies pels vostres comentaris!
Gracias por vuestros comentarios!
Thank you for you comments!

Reuters

Centres amics

També han col·laborat fins ara:
Institut Vil·la Romana (La Garriga)- 2009
Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor)- 2010

Llicència

Creative Commons License
El bloc Notícies del dia està subjecte a una llicència de Creative Commons

Pàgines vistes