Noticiesdeldia - Economia

Projecte col·laboratiu de recull de premsa econòmica per als alumnes de Batxillerat de l'Institut Illa de Rodes (obert a tothom)



divendres, 1 de març del 2013

Turisme a Espanya


Espanya va registrar el 2012 el tercer millor any de la història en arribada de turistes
El PIB nacional va caure un 1,3% el 2012, la desocupació va pujar fins al 25%, la petició de rescat a la Unió Europea (UE) encara és l'espasa de Dàmocles que penja sobre la gestió econòmica del Govern presidit per Mariano Rajoy, PP. No obstant això, el turisme es manté com el salvavides al qual Espanya pot seguir agafant-se per capejar el temporal.
Gairebé 58 milions de turistes internacionals van arribar a Espanya l'any passat, un milió més (o un 3% més) que el 2011, segons ha anunciat avui el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria. Es tracta del millor tercer any registrat pel que fa a arribada de turistes.
Els dos exercicis rècord anteriors van ser el 2006 (58,4 milions) i 2007 (59,2 milions). "2012 ha estat un bon any per al turisme", ha afirmat Sòria, que ha avançat que les previsions de apunten que el 2013 també "creixerà l'arribada de visitants, així com la despesa i les pernoctacions que fan al país" .Durant els últims 12 mesos, més enllà d'un creixement quantitatiu, també es va registrar un de qualitatiu. La despesa mitjana per persona va créixer un 2,7% fins arribar als 968 euros, de la mateixa manera, el consum mitjà diari va pujar un 6,8% fins als 109 euros. El desemborsament total dels turistes a Espanya va ascendir a 55.700 milions d'euros, un 5,9% més que el 2011.




 &SFCompany

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels vostres comentaris!
Gracias por vuestros comentarios!
Thank you for you comments!

Reuters

Centres amics

També han col·laborat fins ara:
Institut Vil·la Romana (La Garriga)- 2009
Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor)- 2010

Llicència

Creative Commons License
El bloc Notícies del dia està subjecte a una llicència de Creative Commons

Pàgines vistes