Noticiesdeldia - Economia

Projecte col·laboratiu de recull de premsa econòmica per als alumnes de Batxillerat de l'Institut Illa de Rodes (obert a tothom)



dilluns, 26 de novembre del 2012

3,5% IPC interanual octubre 2012




L' Institut Nacional d'Estadística (INE) ha confirmat avui que la inflació va arribar a l'octubre al 3,5%, una dècima més que el mes anterior. L'índex de preus de consum (IPC) es manté en el nivell més alt en any i mig, tot i que el consum defalleix.

La pujada des de l'estiu va ser per l'increment de l'IVA, l'alçada del copagament farmacèutic o el medicamentàs. I també per la liberalització de les taxes universitàries.
Per l'INE el grup "amb més influència" en l'augment de la taxa anual de l'IPC és l'ensenyament i, particularment, "els preus de l'ensenyament superior". 
Les dades de l'IPC revelen a més que alguns dels serveis que menys van repercutir en preus l'alça de l'IVA al setembre, si ho van fer el mes següent. És el cas de serveis per a la cura personal (com les perruqueries) o els serveis esportius, amb tipus de l'IVA que van passar del 8% al 21%, com en els serveis culturals.

1 comentari:

Gràcies pels vostres comentaris!
Gracias por vuestros comentarios!
Thank you for you comments!

Reuters

Centres amics

També han col·laborat fins ara:
Institut Vil·la Romana (La Garriga)- 2009
Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor)- 2010

Llicència

Creative Commons License
El bloc Notícies del dia està subjecte a una llicència de Creative Commons

Pàgines vistes